vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Petra reiser

Fant dette bildet i et album etter min mor. Det har teksten “Petra reiser”. Er det noen som vet noe om denne båten. Legg merke til bilen ombord.

Vist 692 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Mener at det er ferga Prillarguri som gikk over Tjeldsundet fram til ca. 1938.

Har søkt på “Prillarguri”, og funnet to bilder hos Sør-Troms Museum. Der står det at den senere ble omdøpt til “Tjeldsundfergen 1”. Ser ut til å være samme som på bilde over. Takk for tipset.

Det er nok Prillarguri, som var den første ferga mellom Steinsland og Lilleng, og fortøyde ved enkle kaier. Hjalmar Hovde på Liland kjørte drosje fra Liland til Harstad og ferget da over Tjeldsundet med denne “Tjeldsundfergen I” som ble navnet “Harstad og Omland Fergeselskap” gav den.

Her er linken til Sør-Troms Museum, direkte til bildet av Tjeldsundfergen 1:
http://www.tdm.no/Fotominner/index.asp?cmd=100&fkID=2388&cboKategori=&ptype=single&freetext=ferge&G1=&G2=&cboKommune=&PageNo=6

Men hvem er Petra?

Det er sannsynligvis Petra Jensen, senere gift Marheim. Hun var søster av Karoline Pettersen i Leirosen.
Hun ble lærerutdannet og levde det meste av sin tid i Oslo. Antakelig er det Petra som står i midten, og det ligner på Karoline til venstre. Guttene rundt kan være Karoline sine sønner Johannes, Petter og Albert. Hvem de to ved båtrekka er vites ikke. Bildet er sannsynligvis tatt ca 1927-28.

Dette bildet står i Marit Marheims album (svigerdatter til Petra), under overskriften “Sommeren 1934 i Nordland”. Bak på bildet står: “Mor, Dagfinn, Brynjulf, Alv Magne og tante Karoline går ombord i fergen Kjellsundet 1934”.

Båter (10 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder