vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Klassebilde Lakså

Dette bildet henger eller ligger nok i mange heimer i Lakså-området. Men jeg klarer ikke helt å huske årstallet – det er vel alderen som virker slik?
Og hvem de forskjellige er – lar jeg det bli litt adventskalender av det? Herved utfordres hver og en av dere som er på bildet om å kommentere litt!

Vist 1105 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Det var nå for øvrig forferdelig å se hvordan vi hadde fart fram mot vinduet på lærerværelset (til høyre)! Ja, ja – det var vel litt av hvert i den tida også!

Må vel begynne sjøl: Han Einar befinner seg altså i bakerste rekke som nr. 3 fra høyre. Har levd hele livet mitt i Leirosen – unntatt militæret og litt skolegang.

Dette må vi få på trykk :)
Hvis du var ti år da dette bildet ble tatt Einar, var årstallet…?

Mamma Irene peiker ut følgende, bak fra venstre: Ivar Dragvik, Eivind Lakså, Frode Strøm, Ivar Granberg, Magnar Andersen (?), Ulf (husker ikke etternavn), Alf Granberg, Kjell Winnem, Einar Pettersen, Reidulf Larsen og Anton Fjellheim. Forran fra venstre: Judith Amundsen, lærer Marit Røger, Jorunn Fjellheim, Reidunn Vold, Bodil Claussen, Marit Claussen, Marit Vold, Lilla Kristoffersen og Kirsten Hansen.

Eivind er født i 1947, Einar i -45, Marit og Marit i -44. Kan bildet være tatt i -53? Eivind hadde sitt første skoleår hos Marit Røger, han begynte som 6åring i -53.

..og da varte “adventskalenderen” bare en kveld… Irene har jo selvfølgelig rett på alle, tror jeg. Men jeg husker heller ikke etternavnet på Ulf. Og så var det en som het Torfinn. Kan han være på samme alder omtrent?
Og Ragnar: Æ e ikke så flink i matte…. men hvis Irene har rett med 1953, så skulle det bli….hm..hmmm 8 år?
Andreklassing? Ser bra rett ut… Men vi sa jo ikke “andreklassing” om åtteåringer. Skolen var 3-delt, og man var nok førsteklassing et par år, minst.

Ulf har etternavnet Bjørklund. Bodde i Dragvik i tre år fram til sommeren 1954 da familien flyttet til Sverige. Han bor fortsatt i Arvika.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Leiros-Lakså-Dragvik (125 bilder)

 

Skolebilder (22 bilder)

 
Annonse

Nye bilder