vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Nybrott 06

Steinen ble lagt i ranker nedover åkeren for så fjernes med traktor og steinsvans. Det er Geir Hansen som kjører traktor med steinrive

Vist 427 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

På “Gamle Evenes” står det: Har du bilder – fra 90-tallet eller tidligere?
Det gjør at jeg frimodig legger ut noen bilder fra slutten av 1980-tallet fra et nydyrkingsprosjekt jeg hadde på Oldermoa på Lakså (nedenfor E10 ved Fjellveien) og i Grønlia i Leirosen (på øversida E10 øst for krysset ned til Liland.)
Det er ikke det at det er noe unikt ved det å dyrke opp jord – mange har gjort det før og mange vil fortsatt gjøre det, men med stadig skiftende metoder og tekniske hjelpemidler. Derfor tror jeg at noen kan ha interesse av å kikke litt på disse bildene, selv om de ikke er så veldig gamle.
I alt ble 65 dekar (65 000 kvadrartmeter) dyrket opp.

Jeg synes dette var interessante bilder, og med tiden blir dette verdifull dokumentasjon. Nydyrking er vel heller uvanlig nå til dags.

Flott at du legger ut slike bilder Einar. «Historiske bilder» er bilder som viser ting og folk slik de var før. Husker dere den gangen det stod Bogen Trevare på veggen på snekkerfabrikken? Det var i fjor. Et historisk bilde…

Nydyrking (20 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder