vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


M.s. Tjeldøy i Øysundet, 1970.

Vist 1459 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Et særdeles flott bilde av “Tjeldøy” på tur fra Liland til Bogen .Må være tatt sent på ettermiddagen. Tjeldøy ank.
Narvik ca. kl.20(søndager) Er det mulig å leite fram bilder av “Skogøy” og “Tranøy” når disse gikk gjennom Øy-
sundet. De gikk selv om det var ltt “fjæra sjø”,men så hadde de kjente loser. På “Tjeldøy” var det bare en kaptein,matros og maskinist etter det jeg husker. Et forferdelig bråk når maskinisten åpnet døra ned til maskin- rommet som lå i forkant av salongen!

Dessverre har jeg ikke bilder av “Skogøy” og “Tranøy” da de gikk gjennom Øysundet. Kanskje det er noen andre som har det? Jeg har noen flere bilder av “Tjeldøy” og “Skogøy” som jeg legger ut senere.

En liten korreksjon til MS"Tjeldøy". Årstallet 1970 må være feil. “Tjeldøy” blei bygget ved Stord mek.verksted,og
satt i trafikk 1956, døpt av Elsa Høy(disponent Waldemar Høy`s kone) tatt ut 1967 av ruta på Ofotfjorden.
Kaptein Trygve Hergot. Noen år gikk "Tjeldøy"i lokalfart på Skjomen inntil hun blei solgt til Sverige i 1973.Det var siste gang vi så “Tjeldøy” gå ut fjorden(med svensk flagg akterut)
Og dette må ikke forveksles med “Skogøy” som også blei svensk under navnet Seaside. Og nå! kanskje kommer “Skogøy” tilbake til hjemlige farvann.. ,
,

Har undersøkt litt og fått frem opplysninger om at Tjeldøy seilte sin siste ordinære fjordrute (Narvik – Lødingen) den 01.07.1973. Den 01.10.1973 ble Tjeldøy tatt ut av trafikk og den 09.10.1973 forlot den Narvik for godt og fikk svenske eiere. Jeg er ganske sikker på at jeg tok bildet i 1970. Jeg har også et bilde av “Tjeldøy” på tur til Liland som jeg tok i 1972. Dette kan jeg legge ut senere.

Du har helt rett når det gjelder"Tjeldøy". Hun var i fjordruta til 1.7.73,fortsatte så i “Fykanruta” på Skjomen ei
stund til hun i oktober forlot Narvik. Til Sverige.
Beklager at en erindringsfeil gjorde det slik båten etter 1967 ikke gikk.. Men “Tjeldøy” var i beste velgående
som sagt til høsten 1973.

Ja dette var fine bilder som vekker sterke minner fra en tid med Lokalbåter som preget fjorder og sund, sommer som vinter.En tilbakelagt tid hvor Lokalbåtene preget Ofoten å den øvrige kyst.

Morrsomt å se bilde av “Tjeldøy”. Reiste mye med henne fra Bogen og Botn da jeg gikk på skole i Narvik. Kan nok stemme at hun kom til Narvik ca. kl. 20.00 på søndag. Husker vi rakk akkurat 21.00 kinoen hvis vi skulle se film. Mange hyggelige minner fra både “Tjeldøy” og “Skogøy” (som jeg håper kommer til Narvik i år. Noen som kjenner historien til “Tjeldøy”?
Hilsen
Harald M.

For ca 15 år siden var jeg i Stockholm. Da overnattet jeg på enten var det gamle Tjeldøy eller Tranøy. Den var lagt til kai og fungerte som overnattingssted. Litt morsomt. Husker jo godt når disse båtene anløp Tårstad på tur til og fra.

Båter (10 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder