vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Bogen

Bilde fra Bogen under gruvedriften.
Flere bilder fra Bogen finner du her.

Vist 740 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Trygve Lambertsen kommenterer: Bildet må være tatt under krigen. Dette pga mudderprammen som ligger ute på sjøen, til høyre i bildet. Mudderprammen mudret opp sjøbunnen for å få plass til flytedokken. Flytedokken kom på plass i 1942 eller -43. Flytedokken ble hovedsaklig brukt til å ta opp ubåter for reparasjon. Midt i bildet, nedenfor Skrubbhaugen, ses Brakke 8. Det var den siste brakka som sto igjen i Bogen, den ble revet på slutten av -70 eller begynnelsen av -80tallet. Det er usikkert hvilken stor båt som ligger ved Michaelsenkaia.

Trygve Lambertsen kommenterer: Det lille hvite huset som ligger i forkant av det gamle kommunehuset er “legehuset”. Her holdt legen til på -30 og -40tallet, inntil “helsehuset” på Brusletta ble bygget og tatt i bruk , antakelig på 1950tallet. Legehuset lå ved siden av “Løvlundgården”, der hvor Hagar Løvlund bor i dag. Disse to husene ble omtalt i en annen diskusjon, “Postkort”.

“Helsehuset” ble bygd i 1954 iflg. skjøtet.

Trygve kan du huske om det gamle legehuset ble benyttet av de danske tannlegestudentene som arbeidet i “halvfylla” og ga oss skrekk for tannleger for lang tid. Jeg husker at bror min hadde time, men møtte ikke opp. Vi leita etter han hele dagen, og fant han til slutt opp i Galtåsen, der han hadde gjemt seg under noen steiner av skrekk for å gå til tannlegen.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Bogen (208 bilder)

 
Annonse

Nye bilder