vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Bjellgam

Dette er et oversiktsbilde over Bjelllgam på Liland. Midt på bildet er et lite hvitt hus, som på fotografiet er merket med et kryss. Dette var bårdstua på Bjelllgam hovedgård, som ble revet i 1909. Ifølge bygdeboknemnda var bårdstua bolig for lensmann Heitmann og senere for Villaz Ravns sønner. Flere av hans sønner er født i bårdstua. Vet du noe mer om bildet, skriver du det inn i kommentarfeltet nedenfor.

Vist 734 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Huset lengst til venstre var eid av Jon Ravn. Til høyre for det ser vi den gamle doktorgården som i dag eies av Gøril Ravn. Like til høyre for dette huset til Åshild Sørensen.

Fjøset som er 2. bygning til høyre for bårdstua (med kryss) var eid av Ingvald Ravn, murene etter denne står fortsatt. Til høyre for denne ser vi blå-huset (Elvemo) som i dag eies av Johnny Stenbak. Fjøset til høyre for dette huset var eid av Arthur Ravn, denne fjøsen står den dag i dag.

Opplysninger gitt av Odd Sørensen

Dette er virkelig spennende å se. Villaz Ravn er min tippoldefar. Vil gjerne høre mer om han og hans liv hvis noen har slik informasjon.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Liland (91 bilder)

 
Annonse

Nye bilder