vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Misjonssamling

Dette bildet må være tatt en gang mellom 1920 og 1930. Bildet er utlånt fra Tony Svendgård, som mener størrelsen på slaggdungene antyder at bildet er tatt mens aktiviteten i gruvene var størst. Bildet er tatt i forbindelse med et misjonsmøte. Teltet er slått opp ved Korssteinen. Vet du noe mer? Skriv det inn i kommentarfeltet nedenfor.
Flere bilder fra Bogen finner du her.

Vist 558 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Bestefar mente dette bildet var tatt i 1932.

Det heter Korssteinen…

Da retter vi det :)
Vet du forresten hvorfor den heter det?

Lurer på om det har sammenheng med sagnet om Korssteinen. Det sies at to damer, en fra Bogen og en fra Dragvik, satt det da steinen løsnet i fjellet over, og at de dermed fikk sin grav der.

Min mor, Ovedia Strand (nå Dypvik) sier at forsamlingsteltet sto i Bogen i 1937 og 1938 etter å ha stått i Kila ved Harstad fra 1934 til 1936. Teltet ble lagret i Bogen, og duken ble senere bl.a. brukt til forsvinningsdrakter for de tyske okkupasjonstroppene. Noe av teltduken ble lånt til innvendig kledning av låven da Ovedia og Bjarne Dypvik feiret bryllup der 9. juli 1949.

Trygve Lambertsen kommenterer: Teltet ble brukt i forbindelse med to store læstadianersamlinger(stevner) i 1937 og 1938. Det deltok både norske, finske og svenske predikanter. Teltduken ble forøvrig nedgravd og gjemt på låven hos Anton Lambertsen “inni marka” i Bogen (der hvor Jack Lambertsen bor nå), under hele krigen.

Det hadde vært artig om noen hadde om så bare en liten flik av denne duken.

Trygve Lambertsen tviler på at det finnes noen rester etter duken, men man vet aldri ;-)

Kommentar til Korsstein i Bogen. Jeg og mine to søsken, Greta og Hårek var med bestefar (Peder Gabrielsen) i Læstadiansk samling i teltet ved Korssteinen. Året var 1939. Da var jeg syv år. Var der hele dagen. Vi fikk en appelsin på deling vi tre. Og det var lønna vi fikk for å være der hele dagen sammen med ham. Det er helt sikkert at teltet stod der til og med 1939.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Bogen (208 bilder)

 
Annonse

Nye bilder