vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Landskapsbilde fra Liland

Et flott landskapsbilde fra Liland. Fotografiet er tatt av fotograf Carl Knudsen fra Narvik, og utlånt av Kåre Eikseth og Babro Hovde Markusson. Bildet er tatt rundt 1955. Til kai på Liland ligger «Skogøy».
Her er det helt sikkert noen som kan fortelle en del historier knyttet til bildet. Skriv inn i kommentarfeltet under!

Vist 753 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Et fantastisk bilde av Liland! Vi ser fra venstre: Apoteket, taket på Johnsen-gården, Butikken og brygga til M.B. Eikseth (som desverre brant ned på nittitallet), Tennårshuset, gammelbanken, butikken og brygga til Nils Melbøe, mellageret, Bjarne Melbøe-gården, Andersenhuset og Vesleheimen (Hovde). Kaia, med pakkhuset ytterst er verd en egen studie. Flotteste kaia i verden! :-)

Fint bilde- I bakgrunn Ungsmaløya og Forratangen. Lenger bak skimtes Den Sovende Dronning eller Kongsbakktind som den ofisielt heter

Her skal M/S Skogøy legge til på langsiden av kaia,på venstre siden la M/S.Fykan,Haldis,Tjeldøy,å andre små lokalbåter til.Skogøy brukte å vende på kaihjørnet her,for deretter å ta den akterover å legge til.M/S.Skogøy er i dag Svensk og er et minicruicefartøy. Møtte den på kysten på 80-tallet,å da het den SEASIDE.Er litt vemodig,da båten er like gammel som meg.Juli-1953.Hadde vel en polardiesel på 8-900 hk.tror jeg.Ellers et meget pent bilde.Gammle minner gjennskapes.Hilsen Fred Harr.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Liland (91 bilder)

 
Annonse

Nye bilder