vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Bergviknes

Dette bildet fra Bergviknes er trolig tatt først på 60-tallet. Vi ser Anderssengården bak Bogen skole, og høyet som tørkes på hesje der E10 går i dag. Bildet er av så ny dato at det sikkert er mange som kan si hvilke andre hus vi ser på bildet.
Flere bilder fra Bogen finner du her.

Vist 689 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Det er en flik at kapellet som vises ovenfor veien på Bergviknes. Huset nedenfor må da være Arne og Synnøve Botten sitt.

Anderssengården, er det den gården som var eiet av Kristian og Ruth Anderssen?

Det var Ruth og Kristian Anderssen som eide denne gården . Den ble solgt til Evenes kommune og sender solgt videre til Aina Heimdal og Magne Solberg.

Ruth og Kristian Anderssen var min mors onkel og tante. Jeg var på besøk der i barndommen. Siste gang jeg var der (1991) så det ubebodd ut.

Nåværende eiere av huset har restaurert huset nå og leid ut hele andre etasje i hovedbygningen til husflidslaget.
Jeg er medlem der og vi samles i lokalene hver onsdag fra kl. 18.30. Denne helga har vi “syhelg”. Dvs at vi syr lappeteknikk fra fredag kveld til søndag kveld. Dette er veldig koselig og vi trives godt i bygningene som passer veldig bra til vårt formål.
Personlig har jeg kjent Ruth og Kristian Andersen "hele " livet. Arbeidet under han da han var ordfører og jeg og min mann har bygd bolig på eiendommen som kommunen omgjorde til boligtomter da de overtok.

Det hvite huset på høyre side var huset til mine besteforeldre Arne Botten (tidligere Larsen) og Synnøve Botten.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Bogen (208 bilder)

 
Annonse

Nye bilder