vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


I Larssengården

Dette flotte bildet er sannsynligvis tatt i Larssen-gården i Bogen. Bildet er tatt på midten av 20-tallet, og utlånt av Astrid Paulsen.
1. rekke: Ingeborg Larssen med Robert Larssen, Maria Bergitte Larssen f. Johansdatter – med melkemugga, Tor Roman, Gunnvald Haagensen og Marie Larssen.
2. rekke: Johan Larssen, Valborg Larssen og Per Oluf Roman.
Kjenner noen til historien til disse menneskene? Skriv på i kommentarfeltet under.

Vist 561 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Hei. Har bare lyst å legge til noen navne-rettelser. “faster” Marie som er på bildet, er svigermor til Ingeborg, og det hele navnet hennes er Maria Bergitte Larssen (f. Johansdatter.) (har aldri hørt henne bli omtalt som “faster”.) I tillegg vil jeg si at Larssen skrives med 2 s’er…
Tor og Per Oluf er søskenbarn av Robert, Johan, Valborg og Marie.

Flott! Da retter jeg navn(ene). «Faster» var teksten som stod på bildet vi fikk låne av Astrid Paulsen.

Tor og Per Olof Roman er barn av Mette (født Larsen) og Arvid Roman. De hadde åtte barn, og flyttet til Narvik på slutten av 20-tallet vil jeg anta. Tor og Per Olof er mine onkler , Mette og Arvid mine besteforeldre. Mvh Barbro Zylla

Hei. Jeg vil bare fortelle at når det står “faster Marie” på bildet så er det fordi hun var tante til Anna Haagensen som eide bildet. Moren til Anna var Ingeborg Johansdatter, gift med Kornelius Olsen. Marie og Ingeborg var døtre til Johan Lambertsen og Ane Andersdatter. De hadde også sønnene Hans, Lambert og Ole.
Hilsen Reidun Larsen, søster til Astrid Paulsen og barnebarn til Anna Haagensen

Måtte bare si at Maria Bergitte (min oldemor) ble kaldt “Mariafaster”. På sine gamle dager bodde hun og oldefar (Peder)på loftet i huset som sønnen (også han Peder) og svigerdatra (Ingeborg) bygde. Huset eies nå av min bror og svigersøster Terje og Berit Larssen.

Hvis vi studerer bildet lit nøyere, ser vi at det ikke er Marie som holder melkemugga. Den holdes i venstre hånd av Ingeborg. Onkel Peder er uteglemt. Vi ser ham så vidt bak sin og min fars mor,Ingeborg.

Mennesker (197 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder