vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Mot brygga

Dette bildet er utlånt av Kåre Eikseth og Babro Hovde Markusson. Bildet er tatt rundt 1935. Som vi ser, er ikke Mellageret bygd ennå.

Vist 469 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Flott bilde! Det hvite huset på øversia av veien er det gamle bankbygget. Det ble overtatt av Hulda Hansen og bygd om til kafe på seksti/syttitallet. Bygget ble seinere brukt til bolig, og brant ned på åttitallet. Det kunne vært interessant å fått vite mer om brygga som vi så vidt ser i venstre bildekant.

Venstre?

Nei, selvfølgelig Høyre bildekant!

Brygga som vi ser i høyre bildekant var eid av Hermann Winnem, og besto av butikk i øverenden, brygge og kai nedenfor. Brygga ble senere revet og satt opp som løe på lensmannsgården. Hermann Winnem eide også det som i dag er Melbøgården, som ble kjøpt fra Winnem av far til Bjarne Melbø.

Den mindre bygningen som står der Mellageret er i dag omfattet sannsynligvis bl.a. en mølle.

Den noe spesielle konstruksjonen på kaia skyldes at kaia den gang var fergekai, fergen gikk mellom Liland og Narvik fram til veien over Herjangsfjellet ble åpnet på sluttet av 30-tallet.

(Opplysninger fra Odd Sørensen)

Det hvite huset på oversiden av veien kan vel ikke være det samme huset Hulda Hansen drev kafe og pensjonat. Jeg mener å huske at det huset hadde flatt tak.

Jo, det er det samme huset. Det ble ombygd seint på sekstitallet.

OK. Da var det avklart.
Takk

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Liland (91 bilder)

 
Annonse

Nye bilder