vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Legeskyss

Doktorskyss på Liland. Ifølge påskriften på bildet er det tatt sist på 1800-tallet. Bildet har håndskrevet kommentar på baksiden. Her ser det ut til å stå: Doktoren Sundbakk Sundet Suseg Liland. Elise Simonsen sin far. Brødrene Olsen fra Bjelgam på Liland.

Vist 744 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Kan det være gamle Borch-Johnsen som sitter bakerst i skotten?

Veldig artig og se, lurer på om det er min bestemor Elise Simonsen som bodde på Bergviknes i Bogen sammen med sin mann Oluf Simonsen.
De hadde 3 barn, Hulda, Eilif og Odd.

Hilsen Jorid Andreassen. Narvik.

Bildet fra doktorskyssen over fjorden (1890tallet)viser dr.Holst i akterskotten.
Lenge før “gammelborck” Johnsen. Nb.Han var far til Erling Borck Johnsen(født på Liland)Overlege og kirurg ved Narvik sykehus.(se byste av han utenfor inngangen til sykehuset).

Doktorbåten er også fyldig omtalt av Mikal Susæg i Ofoten i Historien 1977 (det må være
snakk om Thoralf Mikal Susæg, født 1897). Fir-roringen ble ble anskaffet av dr.Holst, og overtatt av han etterfølger dr Nils Borch-Johnsen. Susæg mener bildet er fra 1891-92, og viser fra venstre høvedsmannen Ole Larsen (født 1834) fra Osmark/Bjelgam, far til bl.a. Kristian Blix i Bogen.
Videre følger fra venstre dr. Holst, deretter Albert Martin Olsen (1861-1944) fra Sundbakk, far til bl.a. (1) Gunhild Sundbakk gm Olav Bergvik og (2) Petter Sundbakk i Bogen.
Så følger Petter Martinus Olsen (1858-1940) fra Øysundet, far til bl.a. (1) Elise gm Oluf Simonsen i Bergvik og (2) Gudrun gm Lindal Hansen i Bogen.
Helt til høre sitter halskaren Kornelius Olsen (1864-1931), bror til Petter Olsen. Kornelius var ikke gift.

De fleste nålevende barnebarn til Nils Borch-Johnsen (“gammelborch”) var samlet til treff i sommer, og vi er alle sammen enige om at det er farfar som sitter som nr. 2 fra venstre i båten. Bildet finnes i flere kopier i familien, bl.a. hos Liv (Sussi) Alm i Narvik.
Farfar kom til Liland i begynnelsen av 1890-årene, så datoen kan godt passe. Far (Erling Borch-Johnsen) ble født 1897
Hilsen Randi Luggin, Hostrups have 6,3.th., DK 1954 Frederiksberg C, Danmark

I tilfelle det er Nils Borch-Johnsen som er med i doktorbåten, så er bildet tatt senere enn 1893. Barna Astrid Borch-Jonsen og Ebba Borch-Johnsen er født i Moss i henholdsvis 1891 og 1893. Sønnen Petter Andreas Borch-Johnsen ble født 17. desember 1894 på Bjelgam i Evenes.

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Liland (91 bilder)

 
Annonse

Nye bilder