vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


flåten

Dette er min bestefar, Robert Larssen på en hjemmelaget flåte rett utenfor der som hotellet står i dag.
Flåten var laget i tre og hadde tomme pølsebokser som flotører. Bildet vant også en fotokonkuranse noe senere, vet ikke helt hvilken. Vil tippe at bildet er tatt ca 1928-1930.

Vist 491 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Hei. Dette var et morsomt bilde. Robert måtte være en modig gutt! Var det ikke Roberts bror Johan som ble kalt for “konstruktøren”? “Han var en kløpper med hendene og kunne få til de utroligste ting og meget oppfinnsom var han også”, skrev min far, Gunvald Haagensen, i en liten bok med historier fra sin oppvekst i Bogen. Var det kanskje Johan som hjalp Robert med denne flåten?

Jeg synes også det er interessant å se hvordan hågen og buveien ser ut i forhold til i dag. De tok vare på hvert gresstrå til buskapen sin den gang. Idag gror det igjen.

Og rett over lua til Robert ser jeg mitt hus som min farmor Anna og farfar Kristian Haagensen bygget i 1920 sammen med Annas søster Karen og hennes mann Jens Skånevik. Huset var vertikalt delt med ca. 20 m2 pluss loft til hver familie. Er det kanskje min farmor vi ser i hagen? Det skulle vært artig å vite.Huset står fortsatt, nå med adresse Strandveien 79.

Hilsen Reidun Larsen

Ja, Reidun har rett. Det var onkel Johan, pappas eldste bror, som laget denne flåta. Regner med at han er i robåt like ved og tar bildet. Bildet ble sendt til et blad som het “Ny Tid” og der vant det en pris. Prisen var på kr 5,- forteller min far, som i mai 2009 fyller 87 år. Onkel Johan var født i 1907, og hadde vært over 100 år hvis han hadde levd. Syns dette er et kjempefint bilde, og antrekket til pappa er jo en sjømann verdig.

Ingunn kan du spørre far din hvilke hus det er som ligger til venstre for Larssengården. Er det mørke huset med hvite lister det samme som Romanfamilien sitter på trappa til på et annet bilde her i albumet? Og er det det samme huset som Aminda og Ole Jensen bodde i?

Hilsen Reidun

Mennesker (197 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder