vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Brusletta

Huset på Brusletta i Bogen ble bygd av baker Hansen, men vi vet ikke når.
Det var bakeri i huset da Gunnvald Haagensen kjøpte det, og bygde det om i 1947.
Baker Østensen leide underetasjen av Haagensen, der det var bakeri- og meieriutsalg.
Huset står der i dag, og eies av Jentoft og Hildur Jakobsen. Adressen i dag er Niingsveien 30.
Flere bilder fra Bogen finner du her.

Vist 937 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Jeg tror far kjøpte huset i 1938-39. Vi bodde ihverfall der fra jeg var født i 1940. I 1.etasje bodde far, mor og jeg. I 2. etasje bodde Herbjørg, Erling og Oddvar Langseth i den ene fløyen, og Klara, Mikal og Tore Kleven i den andre fløyen.

Under krigen inntok tyskerne vårt soverom så vi måtte ligge på stua. I 2. etasje tok de også et rom. Når jeg tenker på det, kan jeg ennå høre de trampe opp trappa og over hodet på oss med jernbeslåtte støvler. Trappa og rommene fikk store merker etter jernbeslagene.

Jeg har pratet med min far Gunnar Hansen som er sönn til baker Hansen som bygde huset . Huset er bygd ca 1914. Familjen Hansen flyttet til Narvik 1928.Gunnar Hansen bor i dag i Sverige og er snart 90 år

Det var hyggelig å høre. Kanskje er det Gunnar som står på verandaen? Du må hilse han fra meg. Vi brukte å slå av en prat når vi møttes i Narvik. Tror du han vet hvem som eide huset før far kjøpte det?

Jentoft Jakobsen har sikker informasjon om bildet, basert på et tinglysningsdokument fra 17. februar 1912, som det for øvrig kostet 2-to-kroner å få utstedt. Pengene, heter det i dokumentet, går til statskassen.
«Eiendommen Brusletten ble kjøpt av K O Haugland i 1912, og huset ble bygd i 1914. Haugland jobbet i gruvene, men da det ble stopp i 20-årene solgte han. Etter dette fikk han jobb på vaskeriet i Bjørkåsen som vaskerisjef.
Barnebarnet Kåre Haugland, bor i dag i Narvik. I 1946/47 bygde Gunvald Hagensen om huset fra 1 1/2 etasje til 2 etasjer. Vi kjøpte huset i oktober 1968.»
Jentoft Jakobsen

Rart å se hvordan barndomshjemmet mitt opprinnelig så ut! Var et “staselig” hus, må jeg si!!!! Synd de bygde det om.

Heisann

Jeg lurer litt på om Baker Hansen en tid bodde på Dverberg før han flyttet til Strand? Dersom det er samme Baker Hansen som jeg tenker på, var han gift med Mathilde Hansen, f. Rønning og/eller Pedersen. Hun var datter av Ole Pedersen fra Melhus, og Pauline (f. Kolvereid). Disse skal ha flyttet fra Dverberg en gang mellom 1910 og 1928. Ole Pedersen og Pauline bodde hos Hans Hansen/Mathilde Hansen (datter og svigersønn), til de døde, i/på Strand i Evenes. Ole Pedersen døde 1928, 80 år gammel, dødsfallet er ført inn i kirkeboken for Evenes. Det står ovenfor at familien Hansen samme år flyttet til Narvik.
Er dette samme Hansen som det henvises til ovenfor? I så fall bodde han på Dverberg i folketellingen av 1910. Dersom noen har flere opplysninger – vennligst ta kontakt. Jeg er særlig interessert i Ole Pedersen og Pauline, som er mine tippoldeforeldre. mvh John Erik

Baker Hans Antonius Hansen var født 23. oktober 1867 på Strand (nå Bogen) i Evenes. Han giftet seg på Andenes den 25. september 1898 med Mathilde Gjerdine Rønning, født 24. november 1877 på Bleik på Andøya.
Hans Hansen var baker på Andenes til ca 1914, da familien flyttet til Strand (Bogen). Der bodde de til i 1919 – 1920, da de flyttet til Narvik. De 7 yngste barna er født på Andenes, men den yngste sønnen Gunnar er født i Bogen.
Foreldrene til Mathilde flyttet også til Bogen, og døde der. Faren Ole Pedersen Rønning var født 18. mai 1848 i Melhus, og døde 15. april 1928. Moren Pauline Margrethe Olsdtr. var født 3. oktober 1850 i Kolvereid, og døde 6.
september 1924.

Tusen takk Alfred Arntsen. Det er den samme baker Hansen som jeg leter etter – Ole Pedersen Rønning og Pauline er som sagt mine tippoldeforeldre- nå skal jeg forsøke å få tak i Gunnar (dersom han ennå lever) og evnt sønnen hans, Svein Harald Hansen. Hvordan er du relatert til Hans Antonius Hansen? mvh John Erik

Jeg er ikke i slekt med baker Hansen, men har litt kjennskap til folk i Evenes. Gunnar Hansen var født i 1919, og bodde i Sverige. Han er nå død.

Hei alle sammen. Og en hilsen til slekta. Ole Pedersen Rønning og Pauline Rønning er også mine tippoldreforeldre. Jeg er sønn av Svein Harald Hansen og Gunnar Oddmund Hansen var min bestefar. Desverre døde Gunnar 12. september 2009, kun en måned etter sin 90 års fødselsdag. Men han var frisk helt til det siste. Svein bor ennå igjen i Sverige mens hannes to søstre bor hennholdsvis i Kvæfjorden og Sallangen. Gunnar ble født 10. august 1919 i bogen. Hans Antonius Hansen og Mathilde Gjerdine Rønning (f.Bjørnskinn, Andøy i h.h.t. Kirkebok for Bjørnskinn i Dverberg 1877) giftet seg på Å, Andøy i h.h.t. kirkebok for Andenes 1898. Han flyttet ugift til Andøy i 1896 (Andenes kb. 1898). Både Hans Antonius og Mathilde er gravlagt i Bogen og deres gravsten står vist nok ennå igjen der. Når det gjelder Ole Pedersen Rønning står han oppført under Dverberg i folketellingen for 1875. Jeg har også funnet to sønner. Oluf Ingvald Rønning f.1873 Bjørnskinn, og Paul Marselius Rønning f.1875 Bjørnskinn i følge folketellingen for Dverberg 1875. Når det gjelder flytte år fra Bogen til Narvik må jeg nok finne frem mine notater med kan vel stemme at det er rundt 1928. Før 1922/23 var det i alle fall ikke da min bestefar godt husket at han falt i elva i bogen som treåring.
John Erik, hvem er din bestefar i denne grenen? Hadde vært artig å høre mer om hva du har om slekten. Jeg sender deg min mail adresse.

Foreldrene til Hans Antonius Hansen er Hans Olai Johansen, omreisende lærer og Anna Birgitta Antonette As Johansen (f. Strand) Detter er de eneste opplysninger jeg har om disse to. Håper det er noen der ute som kan hjelpe meg med flere opplysninger om dem, deres forfedre eller barn.
På forhånd takk.

Jan Børre,

Send en privat melding til meg med din e-mail adresse, så skal du får vite mer om slekt og aner i Bogen.

Mvh Alfred

Jan Børre – har sendt deg en liten email – artig å hilse på slekta :-)

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Bogen (208 bilder)

 
Annonse

Nye bilder