vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Første bil til Veggen

Første bil til Veggen, ca 1961. (Eksakt tidspunkt litt usikkert.)

Adkomst til Veggen fram til tidlig på 70-tallet var stort sett med båt. På strekningen fra Brenna til Veggen var det delvis hestevei og delvis sti. Denne historien er fra omtrent 10 år før bilveien til Veggen ble ferdig, og handler om tidligere lensmann i Ankenes; Eivind P. Strand. Han var for øvrig født og oppvokst i Leirosen i Evenes.

Strand hadde Folkevogn, og var godt fornøyd med framkommeligheten til denne bilen. Veiene på den tiden var slik at det ofte var bruk for denne egenskapen. Hans klokketro på sin egen bil førte til at han inngikk et veddemål med herredsingeniør Torstein Strand og prest Ottar Lie: Med Folkevogna skulle han som første bilist kjøre helt ned til Veggen!
Turen ble gjennomført, delvis med kjettinger på drivhjulene. Stokker og greiner måtte noen steder legges i bekkefar og groper. Ferden ble dokumentert med bilder, og for veddemålet kunne Strand innkassere til sammen kr 100!

Vist 540 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det her var jo en artig historie :) Kanonbra!
Kan ikke du scanne inn bildene ett og ett, og legge de ut? Oppløsningen bør være så god at bildene blir fra 8Mb-10Mb store i gråtonemodus. Hvis du legger de ut, så vent en halv time mellom hvert bilde. Hvis ikke presenteres de på siden som små frimerker.

Ja, dette var en glimrende kombinasjon av historiefortelling og bilder :-)

Mange takk for hyggelige tilbakemeldinger, – skal legge ut noen av bildene i større format.

Fantastisk bra å få dokumentert en slik historie!

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder