vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Kaia i Botn

Dette bildet er et postkort fra åpningen av feriehjemmet i Botn, som arbeiderforeingen i LKAB kjøpte i 1939. Bildet viser en av de gamle slepebåtene som ligger til kai ved gammelkaia i Botn. Kaia ble sannsynligvis revet like før 1960.
flyfotoet over Botn tatt på 50-tallet, vises denne kaia ennå.

Vist 549 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

På fjæra sjø, og litt avstand, kan fortsatt restene av kaipålene sees her. Artig å få se hvordan kaia faktisk så ut.

HEI DERE !
DET VAR MIN FAR HANS K. JOHNSEN, NARVIK SOM VAR FOMANN I FERIEHJEMSTYRET OG SENERE BLE KALDT " FERIEHJEMMET MALM." HISTORIEN OM DET ER MEG FORTALT SLIK: CA.1937 BLE HAN VALGT INN SOM FORMANN I FERIEHJEM UTVALG AV L.K.A.B. ARBEIDER FORENING.HAN ARBEIDET SOM TIPPER AV MALM VED KNUSERNE OG TRAFF EDVARD JULIUSSEN SOMFOLKEMUNNET BLE KALDT EDVARD BOTN FRA STEDET HAN VAR FRA ELLER KOM FRA.
EDVARD BOTN BLE DA FORESPURT OM HAN VISTE OM EIENDOMMER SOM VAR TIL SALGS OG DET
VISTE EDVARD BOTN SOM SELV HADDE HUS OG EIENDOM MED BOPLASS I BOTN. MIN FAR DRO TIL BOTN MED BUSS TIL HERJANGEN OG GIKKSKI TIL BOTN OVER FJELLET. HAN FIKK HUSROM HOS ANBEFALT STED FRA EDVARD BOTN. DEN FØRSTE BESIKTELSE VAR I GANG.
EIENDOMMEN VAR SIST EID AV DANIEL SLYDAL SOM VAR PUSSEFORMANN OG KONA HETTE ARNOLA TIL FORNAVN. TIDLIGERE EIERE VAR AGUR DANIELSEN OG HISTORIEN LENGER BAK KAN JEG OGSÅ LITT OM, MEN FORELØPIG STOPPER VI DER. L.K.A.B.ARBEIDER FORENINGENS STYRE VAR OGSÅ PÅ BEFARIN I BOTN OGSÅ SANSYNLIGVIS MED SLEPEBÅTEN STYRBJØRN.
EIENDOMMEN BLE KJØPT OG BELØPET FINNES SIKKERT I TINGLYSTE PAPIRER OG FORENINGS PROTOKOLLER, MEN HAR HØRT LITT FORSKJELLIGE BELØP. DET VAR ET GODT OG BILLIG KJØP.
KAIA BLE BYGD FØR KRIGEN OG DET VAR TØMMER SNEKKERE FRA BOLAGET SOM BYGDE. EN AV DEM VAR JOHANNES KVITVIK SOM VAR MITT SØSKENBARN, MEN DET VAR FLERE GUBBER DER.
TYSKERNE BRUKTE KAIA MYE OG SLITASJE AV HESTEHOVERGANGVEIEN VAR GODT SYNLIG.
KAIA BLE SANSYNLIG REVET MIDT PÅ 50 TALLET OG NOE AV TØMMER PUTENE BLE BRUKT DA A.J. STRØM BYGDE NY KAI OG EKSPEDISJON 1957 DEN NYE KAIA RAMLET NED 1971.
HOVED BYGNINGEN TIL EIENDOMMEN, DET KVITE HUSET BRANDT NED UNDER KRIGEN, MENS TYSKERNE BODDE DER. OVNS RØR STAKK UT FRA FLERE VINDUER ER FORTALT MEG.
FERIEHJEMMET MALM UTVIKLET SEG SENERE TIL DET SOM ER I DAG MED HOVED HUS OG CAMPING HYTTER. FJØSEN ER OMBYGD TIL TOALETT ANLEGG.TØMMER HUSET BRAKKA OVERTOK FORENINGEN SOM ERSTATNING FOR BRANNEN ETTER KRIGEN. DET HAR VÆRT OG ER EN FIN FERIEPLASS FOR MANGE MEDLEMMER I FORENIGEN, MEN OGSÅ FOR ALMENT BRUK.
VENNLIGST
HANS ALVIN JOHNSEN, NARVIK

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder