vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Lysfest Holmvann

Når kraftforsyninga (da Ofoten Jernmalmgruber) hadde ført frem strøm til en ny bygd i Evenes, måtte det feires med “lysfest”. Her er arbeidere med fruer, og innbyggere samlet på Holmvann. Fra venstre, Petrikke Danielsen, Hilmar Nygren, Eilif Danielsen, Kristian og Astrid Kristiansen (reisende i manufaktur, fra Takelvdal), Else og Inge Kvitvik, Daniel Danielsen, Olaug Danielsen, Asmund Tverrfjeld, Birger og Herlaug Martinussen, Johan Bergvik, Rigmor Danielsen, og Elias Danielsen. Bildet er fra slutten av 1950-tallet, ifølge opplysninger på kraftforsyningen fikk Holmvann strøm i 1957. Kafeen hadde før dette litt strøm produsert med et hjemmelaget aggregat drevet av en Sabb-diesel (båtmotor).

Vist 746 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Og i dag tar vi det som en selvfølge å få strøm i husene…
Vet du når bildet ble tatt?

I følge de opplysninger jeg har er bildet tatt ca 1959.

De to ukjente er Kristian Kristiansen og fruen Astrid fra Takelvdal,de var reisende i manufaktur.Daniel og Rigmor er søsken av Olaug og Eilif.Petrikke var mor deres.Jeg fikk opplysninga fra Olaug.

Den yngste av de seks søsknene på Holmvann var Bergliot, det var hun som ble kalt Lillemor, og altså ikke Rigmor.

Hei igjen!
Her var det mye forvirring. Det er fortsatt Rigmor som er på bildet, men det var ikke hun som ble kalt Lillemor. Bergliot(Lillemor) er ikke på dette bildet.

Snubba - Holmvann (17 bilder)

 

Mennesker (197 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder