vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


30.01.2009

Botn. Oppe til venstre ser vi gården til Winnem den står der ennå. Neste gård er gården Molund. Hovedhuset er revet og et nytt hus blei bygd i hovedsak på samme mur av Hans Kristiansen. Neste hus er huset til Kåre og Mossa Kristiansen. Naustet står ennu men er i litt dårlig forfatning. De to skjåene er revet og i dag står det en skjå og ei hytta der men røstet andre veien. Vi ser også fjøset til Feriehjemmet hvor det i dag er dusj osv.

Vist 303 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Her var det mange flotte og interessante bilder fra Botn. Finnes det bilder som viser båtene, som jeg husker brukte å ligge fortøyd ved Botnholmen?

Dette bildet må være tatt i slutten av 1950 årene. Som vi ser gammelkaia står ennå. Vi ser også at hyttene til LKAB arbeiderforening er kommet på plass.
Min bestefar Gunvald Gundersen var snekker her, han hadde også oppdrag i forbindelse med oppføring av det nye feriehjemmet.
Fjøsen midt på bildet var i mange år et kjent danse/ festlokale hvor Arbeiderforeningen stod som arrangør. Her kom det festglade folk fra hele distriktet Narvik, Ramsund, Harstad og Evenes.
Undertegnede har både spilt og deltatt på flere av disse tilstelningene.

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder