vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Forlist seilskute; Moshulu

Finsk seilskute, som forliste på Østervikskjæret like etter krigen.

Martin Hansen; vet du noe mer om den historien?

Vist 704 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Einar Erlandsen har skrevet om “Moshulu” i Fimbul nr 20 fra 2001. Om forliset i Østervik skriver han: Men på høsten 1947 nærmer katastrofen seg for “Moshulu”. I en vestlig storm onsdag 17.september kom hun for tredje gang i Norge i drift. Nu strander hun i Østervik,omtrent 50m fra land,rett nedenfor Mølnhågen. Om natten den 18.september,da det ble fjære sjø tippet hun over og ble liggende med mastene i vannivå.Under hele driften fra Dragvik til Østervik kunne man se en mann vandre fra baug til akter. Dette var rederiets mann, sannsynligvis ålendingen kaptein Gustav Holm fra Mariehamn. Da “Moshulu” kantret, tok han lettbåten og rodde uten vanskeligheter i land, der han gikk inn i huset til Ole Hansen og fikk seg en prat.Spøkefullt beklaget han seg over alle de fine lefsene han hadde fått i Dragvik, og som nu ble oppløst av sjøvann, “och som tilsynes har gått förlorat för tid og evighet”
Jeg anbefaler å lese hele artikkelen om “Moshulu” i Fimbul. Denne skuta har en fantastisk historie og “Moshulu” ligger idag som restaurantskip i Philadelfia i USA.

Jeg lurer på om det noen som vet om det ble solgt noen møbler fra båten Mosulu. På vår hytte som ble. bygget i 1953 har det alltid stått tre skinnstoler og et “skafferi”,vet ikke om det heter det, som kjøkkenmøbel/skap . Min pappa Bjarne Melbøe har nevnt at det kom fra en båt som gikk på grunn så derfor lurer jeg på om det er noen i dag som kan svare meg på om møblene kan komme fra Mosulu. Jeg har bilder av stolene, unders står det noe tall men ellers ikke noe. Det hadde vært moro hvis jeg kunne få kontakt med noen som kunne bekrefte eller avkrefte om det ble fjernet møbler fra båten Som utflyttet Evenesværing er det moro med siden av gamle bilder Vennlig hilsen Liv Melbøe Caspersen

 

Moshulu (15 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder