vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Holmvann Kafe og Gjestgiveri

Nok et bilde av Holmvann Kafe og Gjestgiveri. Årstallet vet jeg ikke, men det ser ut som om det bare er en overføringslinje her. Noen som husker når nr 2 ble bygget? Kanskje Olaug har flere opplysninger?

Vist 422 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Jeg tror dette er fra rundt 1965.
Første linja var spenningssatt 20. februar 1960, andre linja i 68/69, begge med 3-4 års byggetid. Fundamentarbeide på første linja var i gang i 1956.
En annen ting er at hytta til Holand vises i venstre billedkant; der finnes ett åkle inne på hytta brodert med Holmlia 1963 som vel betyr at den var i alle fall innflytta i 1963.
Ser man ett grått hustelt mellom garasjen og cafeèn betyr det vel at det var småonger i Holmvasskogen.
Nårtid var kårstua hos Danielsen bygd?

Bestefarhuset ble bygd i 1967, klarer du å finne den sjuende hersjen? Premien blir ei årgangsøl fra kjeller´n på Holmvann.

Jeg er vel ikke med i konkurransen om den 7. hesjen?

Å joda, alle kan delta :.)

Mine gamle øyne synes å ane at det er ei hesje under “oppføring” like ved flaggstanga og det gule/grønne teltet. Synes også å se ett eller to mennesker som holder på. I så fall var det mange på slåttemarka den dagen, også en gammel “Gråtass”, i nedre bildekant?

Hei !
Dette var en artig vinkling av historien bak et fint sommer bilde. Jeg vil tro vi er mange som har dradd med bussen forbi Hesjene på Holmvann sommeren. Også den Hesjen som jeg synes er under forberedelse nede ved elven til høyre.

Gråtassen er der, hekken ved flaggstanga og den syvende er i bakken bakom fjøsen.

Ja, den sjuende hesja står på skrå opp bakken mot baksida av fjøset og danner en V-form med hesja nedenfor. Én kan se skyggen av enden på den, ellers går den nesten i ett med bakgrunnen. Foran det blå teltet er riktignok en spe begynnelse på hekken. Premie kan avhentes på Holmvann i slutten av juni. :.)

Snubba - Holmvann (17 bilder)

 

Bildesamlingen (926 bilder)

 
Annonse

Nye bilder