vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Lilandspanorama 3

Foto tatt samtidig. Viser Tennåsgården (skomakerverkstedet til venstre – idag garasje for Kari Melbøe), Eiksethbrygga og -kai, butikken og apoteket

Vist 498 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Skriv gjerne litt mer om Tennås. Har seilt sammen med sønn til Tennås,som var stuert.

Skomaker Lars Andreas Tennås var født i 1883 på Tennåsen. Han hadde flere søsken, bl.a. Ingvald og Marelius som bosatte seg i Narvik. Lars giftet seg ca 1913-14 med enka Ragna Tanem. Hennes pikenavn var Knudsdatter, født i 1882 på Liland. Hun hadde vært gift i Narvik med konduktør Ole Jørgensen Tanem, og de hadde to døtre, Kirsten og Olea, som vokste opp på Liland.
Lars og Ragna hadde to sønner: Karl (født 1914 – stuert) og Magnus (født 1922 – forstmann). Karl hadde datteren Liv Randi Tennås, som vokste opp hos besteforeldrene på Liland. Lars Tennås var enkemann da han døde i 1977.

Min slekt stammer delvis fra Tennås, og ser at denne tråden omtaler deler av denne slekten. Oldemor (farfars mor) skal ha vært søsteren til Lars Andreas, Ingvald og Marelius som blir omtalt i forrige kommentar. Hun het Rebekka Karoline og fikk sønnen Einar (utenfor ekteskap). Einar Nilsen Berg er da min farfar, og han hadde deler av sin oppvekst på Tennås gård.

Einar flyttet etterhvert sørover, til Bergen, og giftet seg og fikk barn der. Han arbeidet til sjøs hele livet, primært med innenlandstrafikk, som matros og senere kaptein. Og han var støtt og stadig på besøk nordpå.

Jeg vet lite om hva som skjedde med Einars fettere og kusiner, og jakter nå på denne slekten. Derfor spør jeg, er det noen som vet mer om hva som skjedde med etterkommerne etter foreldrene Elias Bertheus Hansen (f. 1847) og Margrethe Elisabeth Larsdatter (f. 1855)?

FAR: Elias Bertheus Hansen (f. 1847)
MOR: Margrethe Elisabeth Larsdatter (f. 1855)
BARN: Olufine Maria (f. 1879), Rebekka Karoline (f. 1881), Lars Andreas (f. 1883), Marie Magdalena (f. 1885), Anna Bertine (f. 1889), Ingvald (f. 1891) og Hans Petter (f. 1893) og Marelius (f. 1897).

Jeg er takknemlig for alle tips som kan sette meg på riktig spor!

Jeg vet en god del om Tennås-slekta. Send meg din e-postadresse som privat melding, så skal jeg gi deg en
oversikt over Einar sine onkler og tanter, og søskenbarn.

Mvh
Alfred

Hei Alfred ! Interessant at du vet mye om Tennås slekta. Jeg viste ikke at din oldemor og min bestefar var søsken !!

Hilsen Bjørn-Ivar

Hei Bjørn Ivar ! Det var vel morsomt at det viste seg at vi var i slekt, noe som var helt ukjent for oss begge i vår ungdom. Forholdet er at min oldefar Hans Olai Larsen (1838 – 1913) fra Sør-Lavangen ble gift og bosatt i Ballangen. Han var nest eldst i en søskenflokk på 7 barn. Yngst av barna var din oldemor Margrethe Elisabeth Larsdatter (1855 -1917). Hun ble gift med Elias Bertheus Hansen fra Evenesmark. Margrethe og Elias ble å bosette seg på Tennås, og årsaken til det var at Margrethe si mor, Martha Lavina Rasdmusdatter, vokste opp på Tennås, og hadde stor slekt der.

Si fra om du vil ha mine opptegninger om Tennås-slekta.

Mvh Alfred

Bildesamlingen (926 bilder)

 

Liland (91 bilder)

 
Annonse

Nye bilder