vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Bogen

Bilder tatt fra Bogen i Evenes.

Bogen

Bilde fra Bogen under gruvedriften. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Bogen

Dette bildet er tatt fra da tyskerne etablerte seg i Bogen under siste verdenskrig. Oppsetting av brakker pågår for fullt. Vet du noe mer om tidspunktet, skriver du det inn i kommentarfeltet under. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Arbeidsgjeng

Arbeidsgjeng som jobbet ved Ofoten jernmalmgruber. Bildet kan være tatt utenfor surstoffen i Bogen. 1 rekke fra venstre: Nr. 5 er Andreas Utsrand, nr. 9 er Jentoft Kvitvik. 2 rekke fra høyre: Nr. 1 er Arvid Roman, nr. 2 er Olaus Lindahl, nr. 5 er Johan Kristoffersen. Bak fra venstre: Nr. 5 er Andreas Eliassen, nr. 6 er Petter Jansbakk, nr 7 er Kristian Eliassen og nr. 9 Ole Hansen fra Østervik.… Les hele

Misjonssamling

Dette bildet må være tatt en gang mellom 1920 og 1930. Bildet er utlånt fra Tony Svendgård, som mener størrelsen på slaggdungene antyder at bildet er tatt mens aktiviteten i gruvene var størst. Bildet er tatt i forbindelse med et misjonsmøte. Teltet er slått opp ved Korssteinen. Vet du noe mer? Skriv det inn i kommentarfeltet nedenfor. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Bergviknes

Dette bildet fra Bergviknes er trolig tatt først på 60-tallet. Vi ser Anderssengården bak Bogen skole, og høyet som tørkes på hesje der E10 går i dag. Bildet er av så ny dato at det sikkert er mange som kan si hvilke andre hus vi ser på bildet. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Lerkemo

Lerkemo i Bogen. Huset i midten tilhørte Jens og Nora Strand, og ble bygd i 1913. I dag eies huset av Monica og Ståle Nilssen. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Gruvearbeid

Det var tungt arbeid som ble lagt ned i perioden med gruvedrift i Bogen. Når bildet er tatt, er usikkert. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Sjark

Johan Småbakk sin sjark. Bildet er tatt på midten av 1950-tallet. Posthuset i Bogen til venstre i bildet. Den gamle bensistasjonen rett over baugen til sjarken. Gamle Shell er det mørke bygget bak posthuset. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Hotellet

Her er et bilde av litt nyere dato. Sannsynligvis er det tatt sommeren 1985. Bjørn Strands hus var ferdig i 1986, men på dette bildet er så vidt grunnarbeidene i gang – rett bak og til høyre for hotellet. Tilbygget på Bogen hotell er heller ikke påbegynt. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Innefroset

En båt som er innefroset på Bogen. Når bildet er tatt, og hvilken båt det er, har vi ingen opplysninger om. I bakgrunnen ses Dragvika og Laksåfjellet. Bak i venstre bildekant er Veten. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Gamle Bogen

Trygve Lambertsen har fortalt hva vi finner på dette bildet: 1 • Administrasjonsbygget for gruvedriften har to skorsteiner, og ses like over den lille kaia på det gamle bildet. Huset står der i dag, og har fortsatt to skorsteiner. 2 • Det gamle knuse- og separasjonsverket er det hvite bygget midt i bildet, som ligger på skrå ned mot Lillevannet. 3 • Lageret for finknust jernmalm ligger bak tå… Les hele

Brusletta

Huset på Brusletta i Bogen ble bygd av baker Hansen, men vi vet ikke når. Det var bakeri i huset da Gunnvald Haagensen kjøpte det, og bygde det om i 1947. Baker Østensen leide underetasjen av Haagensen, der det var bakeri- og meieriutsalg. Huset står der i dag, og eies av Jentoft og Hildur Jakobsen. Adressen i dag er Niingsveien 30. Flere bilder fra Bogen finner du her.

Skøyteis III

Nok et bilde fra Arne Jenssen – tatt en gang midt på 50-tallet. Se flere bilder fra Bogen her .

Skøyteis II

Arne Jenssen tok flere bilder på Bogen da innbyggerne tok fram skøytene. Dette er tatt samme år som det forrige bildet – en gang på begynnelsen, eller midt på 50-tallet. Se flere bilder fra Bogen her .

Skøyteis I

Dette bildet tok Arne Jenssen en gang på begynnelsen, eller midt på 50-tallet. Ifølge Jensen var det langt oftere is på Bogen i gamle dager enn det er nå. Her er det skøyteløp på Bogen. Se flere bilder fra Bogen her .

Ved dokken

Her et bilde av dokken som de tyske styrkene tok til Bogen. Den ble slept ut fjorden i 1949 og til Moss. Dette bildet må være tatt etter frigjøringen. Det norske flagget vises tydelig midtskips på båten som ligger inntil dokken. Flere bilder fra Bogen ser du her .

På loket

Nok et bildet tatt fra gruvedriften i Bogen. På steam- og elektrisitetsloket ser vi fra venstre Einar Martinussen – Stunes, Arne Lund – Forra, Einar Hanssen – Kleiva, Weinø Steinmo – Botn, Ottar Rekstad – Bogen, Daniel Dansielsen – Bogen og Ingvar Monsen – Bogen. Bildet er tatt ved stallen i Kleiva. Se flere bilder fra gruvedriften og Bogen .

Lokomotiver

På steamloket fra venstre: Nummer én bak det venstre vinduet ukjent, nummer to Johan Albrigtsen fra Bogen, nummer tre Arne Lund fra Forra, nummer fire Einar Martinussen fra Stunes, nummer fem Jørgen Antonsen fra Forra og nummer seks Peder Bakkemo fra Bogen. På el-loket fra venstre Jentoft Oppdal fra Botn og Daniel Danielsen fra Bogen. Sittende foran Ingvald Monsen fra Bogen. Se flere bilder fra Les hele

Skøyte

Her vi en kutter fra Skånland på tur ut fra Bogen. Når bildet er tatt, og hvem som er med – hadde vært interessant å vite. Kutteren har registreringsnummer «T-5-SK». Har noen opplysninger om båten også?

2 Fra Bondedrifta

Fra “Bondrifta”. Personen i lokomotivet er Ottar Samuelsen (min onkel). Kan første person av de som står på bakken være Einar Harr Hansen – og neste Daniel Danielsen ??