vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Flyplassen

Anbudsåpning

Dette bildet fikk Fremover i sin tid låne av tidligere Luftfartsverket på Evenes. Det viser anbudsåpningen for byggingen av flyplassen på Evenes. Flyplassen ble åpnet 30. juni i 1973, og dette bildet er tatt i Bogen i juni 1971. Fra venstre: Overingeniør Ivar Aasgaard fra Luftfartsdirektoratet, Sjefsingeniør Rolf Selvik fra Luftfartsdirektoratet, ordfører i Evenes Nilberg Anderssen, prosjektleder… Les hele

Flygeledere

Tore Skau var den første sjefsflygeldereren på Evenes. Her fungerer en Volkswagen stasjonsvogn som kontrolltårn før flyplassen ble ble åpnet 30. juni 1973. Til høyre står byggeleder Torbjørn Pedersen. Bildet er lånt ut av Avinor.

Tor Skau

Dette bildet av sjefsflygeleder Tor Skau på Evenes, er tatt samme år som flyplassen åpnet. I bakgrunnen ser vi garasjeanlegget til tidligere Luftfartsverket, som ennå ikke er ferdig. Hvem kvinnen på bildet er, vet vi imidlertid ikke. Bildet er utlånt av Avinor på Evenes. Vet du: Hvem kvinnen er, og hvilket registreringnummer det er på flyet, en Piper Cherokee?

Gammelterminalen

Dette er ikke et så veldig gammelt bilde – men historisk nok. Bygget huskes sikker av mange; gammelterminalen på Evenes. Terminalen ble historie da den nye terminalen ble tatt i bruk under flyplassen 25-årsjubileum i 1998.

Flyplassen åpnet

Guttorm Viking beundres. Er det de yngste Korneliussen-barna? Hvem tok bildet?