vil gjerne bidra til at den gamle historien om Evenes ikke blir glemt.
I samarbeid med bygdeboknemnda vil vi gjerne ha flere bilder og kommentarer på bilder fra kommunen.
Klikk her for å se alle albumene fra Evenes.


Arbeidsliv

Støperiarbeidere

Bogen Verft as startet støperi i 1949. Dette bildet er nok fra et av de første årene. Personene på bildet er (fra venstre): Randulf Aronsen, Jarl Johnsen(bak),Ragnar Pedersen, Peder Jensen, Roald Stenbekk, Tor Bakkebø, Olav Olsen(Just), Hansson(støperimester)og Odd Småbakk.

Arbeidsgjeng

Dette bildet har vi fått av Ingunn Ottems far; Robert Pareli Larssen. Hun vet ikke hvor det er tatt, men det kan være på veiarbeid innafor Bogen. Ingunn skriver: Min bestefar, Peder var født i 1881, og min onkel Johan i 1907. Onkel Johan ser ung ut på dette bildet, så det er kanskje tatt engang rundt 1925-1930, eller kanskje tidlig 1930-tall. Ytterst til venstre, stående Kornelius Korneliussen – … Les hele

Kaffe og røyk

Montørene til kraftforsyninga tar seg en pause med kaffe og røyk ved Tårstadelva. Bildet er tatt under linjebyggingen til Kvassåsen på slutten av 1950-tallet. Fra venstre: Hans Bjørsvik, Hilmar Nygren, Inge Kvitvik og Birger Martinussen. Og i bakgrunnen “Kurer’en”.

Øysundet

Her er montørene til kraftforsyninga i gang med å strekke linja over Øysundet til Skogøya en gang på slutten av 1950-tallet. Til venstre Hans Bjørsvik og til høyre Birger Martinussen.

Hydrauliske komponenter fra Bogen Mekaniske Industri

Pumper og garnspill som ble brukt av fiskeflåten. Produsert ved Bogen Mek. Industri først på 1980tallet. Foran til venstre magnetfilter. Bak magnetfilteret en A4-hydraulikkmoter. Videre en G18-pumpe med sikkerhets- og tilbakeslagsventil. Det store bak til høyre er et C3-garnspill, med 3 tonns trekk-kraft. Foran til høyre ei G156-hydraulikkpumpe med sikkerhetsventil. Til venstre for den et stk E3- … Les hele

Linjebygging

Birger Martinussen i kjent positur under utbyggingen av strøm i Evenes. Er det noen som vet hvor dette er, og hvem hjelpemannen på bakken er?

Lysfest

Enda en lysfest etter at ei ny bygd har fått strøm. Her er det både gode historier, god mat og god drikke å få servert… Eneste kjente ansiktet er Ragnvald Vold til høyre i bildet. Er det noen som kjenner de andre, eller vet hvor dette kan være?

Veiarbeid i Grorhaugsvingen

Er det noen som vet navnet på alle disse arbeiderne, eller når bildet er tatt?

Pløying av potetåker

Dette er like ved huset i Leirosen

Kuslepp i Leirosen

Hele flokken av kyr og kalver koser seg med matmor og husbonden

Karoline og Elias Pettersen

Det ser ut til at besteforeldrene mine koser seg riktig godt her!

Besøk ved kaffebålet

Når montørene fra kraftforsyninga var ute og jobbet, kokte de ofte kjelen over et lite bål. Her har de fått besøk. Foran fra venstre: Hans Bjørsvik med boremaskin, Inge Kvitvik passer kjelen, Birger Martinussen og Hilmar Nygren. Bak: Else og Bjørn Kvitvik. Tror dette må fra rundt 1950.

På slåttemarka

Her er Karoline og Elias Pettersen i en liten pause på slåttemarka – sammen med sønnene Albert, Petter (min far) og Johannes. Her er de på Lakså, sannsynligvis i nærheten av Ørnhågen (like ved militærlageret), og vi ser en av de gamle lokalbåtene passere ut gjennom Øysundet. Er det noen som kjenner båten? Tid: 40-tallet(?)

Vedkjøring om vinteren

Min far, Petter Pettersen og min farfar, Elias Pettersen langt til skogs etter ved. Antar at det er Grønlivatnet bak vedlasset. En gang på 40-tallet(?)

Hvem, hva, hvor, når?

Kan noen fortelle noe om dette bildet?

Kalvedans

Her er det min mor, Haldis Pettersen, som “danser” med en våryr kalv. Ca. 1960

Petter og Totto

Dette er min far, Petter Pettersen, i arbeid med sleperiva, som var et godt hjelpemiddel før traktoren ble vanlig på gårdene. Hesten vår het Totto, og hun var en snill fjording som gjorde godt arbeid i mange, mange år. Det var tungt arbeid å dra sleperiva, så jeg husker godt hvordan svetten rant nedover bringa. Det var da min jobb å jage bort fluer og klegg i pausene… Bildet er tatt først på 60-ta… Les hele

Elias og Bruna

Dette bildet er tatt like ved huset til Elias og Karoline Pettersen i Leirosen. I bakgrunnen ser vi en stor stabel ved – og ingen vedsjå. Den ble bygd like etter 1945, så dette må jo være enten like før eller under krigen. Om den hesten het Bruna eller Brunen er jeg ikke helt sikker på lenger. Og i bakgrunnen er det gamle utedoet – godt og luftig på haugen, som som bar det merkelige navnet “Makkj… Les hele

Høykjøring

Gråtassen ble litt lett på styringa når høysvansen var full og motbakken bratt. Men en voksen mann ble bra frontlast! Sjåfør: Karl Hansen, på panseret: Petter Pettersen. Bildet er tatt først på 60-tallet.

Gråtassen

“Den nye tida” kom til gården vår i Leirosen i 1966. Da ble den første traktoren kjøpt – en Ferguson TEA “Gråtass” med bensinmotor. Her er det potetsetting, mens væren “Pelle” snur seg unna i indignasjon og forakt for dette nymotens påfunn